Musea

Brandweermuseum in Borculo

Naast heerlijk tot rust komen in het luxe vakantiehuis, zijn er meer dan genoeg musea in de naaste omgeving te vinden. Zo kunnen alle brandweer liefhebbers hun hart ophalen in het internationale brandweermuseum in Borculo. Hier vind je brandweerwagens en diverse items die door de brandweer wereldwijd zijn gebruikt. Hier gaat menig mannenhart sneller van kloppen!

Kristalmuseum in Borculo

In Borculo is het kristalmuseum gevestigd. Een leuk dagje uit, waarbij je van alles leert over de geschiedenis van de aarde door middel van fossielen, kristallen, mineralen en edelstenen. Ook erg leuk om met kinderen te bezoeken.

Openluchtmuseum Arnhem

Kun je geen genoeg krijgen van de Nederlandse geschiedenis, dan is het openluchtmuseum in Arnhem een must om te bezoeken. Op deze plek is de historie van
Hollandse gebouwen en verhalen gevangen om door te geven. Er zijn medewerkers die je alles kunnen vertellen hoe het er aan toe ging in de vorige eeuw.

Paleis het Loo Apeldoorn

Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen bij een paleis? Bezoek dan Paleis het Loo in Apeldoorn. De paleistuinen zijn bijvoorbeeld open voor het publiek. Lekker rondwandelen in deze vorstelijke tuinen!

Cactus Oase in Ruurlo

Voor wat groen inspiratie kun je je ogen de kost geven in de cactus oase in Ruurlo, waar tuinderszoon Bert en zijn vrouw Anny (herkenbaar aan haar rode cowboyhoed) een waar cactus paradijs heeft neergezet. Op maar liefst 6000 m2 staan tientallen soorten cactussen. Je kunt kiezen voor een bezoek met eigen informatieroute of neem de gastvrouw gezellig mee om alles te vertellen over hun oase. Ze hebben regelmatig exposities in hun oase en wanneer je helemaal verliefd bent geworden op de cactussen na je bezoek, dan kun je in de winkel nog een exemplaar scoren om mee naar huis te nemen!

Voor alle musea geldt: Check voor je bezoek de actuele openingstijden op de website om teleurstellingen te voorkomen.