Over Weidebosch

  • Home
  • //
  • Over Weidebosch

Even kennismaken

Wij zijn Herbert en Jolanda. Samen met onze twee kinderen hebben wij een kleinschalige boerderij. Herbert is op de boerderij geboren en getogen. Er zijn melkkoeien, enkele schapen, wat scharrelkippen en een varken met biggetjes. Konijntjes, katten en pasgeboren kalfjes leven hier ook en vinden het fijn om geaaid te worden.

Je ziet ze grazen vanuit je hangmat of jacuzzi. Elke levensfase van de koeien is hier te zien. Leuk om te weten is dat wij de koeien zwangerschapsverlof geven en dat we een geboorte whatsappgroep hebben. De kalfjes die hier op de boerderij geboren worden, blijven hun hele leven op de boerderij. 

Wij vertellen je hieronder graag iets over de boerderij en waarom we met de jacuzzihuisjes Weidebosch zijn begonnen.

Benieuwd naar het leven op de boerderij?

De geschiedenis van onze boerderij gaat terug naar 1596. Toen werd de boerderij, die toen Nijenhaove heette, gebouwd. In die tijd was er nog een plicht om een roggebrood te leveren op de Zelhemmer Brink. Wij zijn de 9e generatie die hier werken en leven. 


De geschiedenis van de boerderij en de omgeving verkennen?

Waarom jacuzzihuisjes Weidebosch?

In 2005 bouwden wij de huisjes Korenbloem en Klaproos. Omdat we nog meer mensen willen laten genieten, kwamen de huisjes Jasmijn en Lavendel er in 2011 bij.

We vinden het erg leuk om onze gasten te vertellen over het boerenleven. Écht bewust te maken waar de melk vandaan komt. We zijn trots op de Achterhoek en we willen onze gasten de rust en ruimte van de omgeving laten ervaren.

In bijvoorbeeld de Randstad is het overal licht en alles raast maar door. Hier in de Achterhoek zie je sterren als je omhoog kijkt. Je ruikt de frisse lucht van gras en ervaart wat echt donker is. Wij zijn blij als we zien dat mensen hier echt even helemaal eruit zijn, opladen en plezier hebben. En dit horen we ook van onze gasten terug.

Stel je eens voor dat je kijkt naar de sterrenhemel, naar de opkomende zon. En dat je helemaal ontspant. 

Hier kun je echt onthaasten en genieten van de rust, vogels die fluiten en het fantastische vrije coulissen landschap.

Wij vullen jouw jacuzzi met vers, warm, bruisend, masserend water. Het grote voordeel van onze buiten jacuzzi’s is dat ze 24 uur per dag op een zalige temperatuur tot je beschikking staan, helemaal privé.

We putten veel voldoening uit het feit dat gasten weer de rust terug krijgen, en weer opgeladen naar huis gaan. 

Kom je ook onthaasten in de Achterhoek?