Zelhem (1 km)

De vakantiewoningen bevinden zich nabij het gezellige plaatsje Zelhem. Zelhem was tot 2005 een zelfstandige gemeente en hoort sindsdien bij de gemeente Bronckhorst, gelegen in de Achterhoek. De bijnaam van Zelhem is “het groene hart van de Achterhoek”. Je kunt lopend of fietsend naar het dorpje Zelhem waar je ruim de keuze hebt uit meerdere eetgelegenheden en gezellig terrasjes. Ook kun je vanaf je eigen huisje een bestelling laten bezorgen.

Looppaadje vanaf vakantiewoning naar Zelhem

Looppaadje vanaf vakantiewoning naar Zelhem

Het dorp zelf heeft onder meer een eigen overdekt zwembad. Zelhem heeft een gezellig plein met een ruime keuze uit meerdere eetgelegenheden en terrasjes, zoals eetcafé De GroesDe Smoks. Daarnaast zijn er ook cafetaria’s, een pizzeria en een Chinees restaurant. Ook zijn er genoeg winkels en supermarkten. Er is een Jumbo, een Aldi en een Coop. Aan de rand van Zelhem is er een Boerderijmuseum te vinden.

Zelhem - dorpje in de Achterhoek in Gelderland bij huisjes met jacuzzi

De omgeving van de vakantiewoning in Zelhem

In de omgeving zijn diverse leuke wandel- en fietsroutes af te leggen. Een populair opstappunt is T.O.P in Zelhem. Als je geen fietsen heeft meegenomen, kun je die in Zelhem huren.

Vlakbij de vakantiewoningen in Zelhem vind je “De Langenberg”, een prachtig natuurgebied met vele wandelroutes. Vanaf
dit punt is ook een nordic walking route uitgezet. De Langenberg heeft een top
van 45 meter en biedt een uniek uitzicht. Op “De Langenberg” is ook Ezelstal de Edelingen gevestigd, waar u terecht kunt om per ezel het gebied te verkennen.

Zelhem ligt op ongeveer een kilometer afstand van de vakantiewoningen. Natuurlijk is heel de provincie Gelderland geschikt voor verschillende uitjes en ook goed bereikbaar.

Wandelen vanaf je vakantiewoning in Zelhem

De vakantiewoning is op loopafstand van Zelhem, het groene hart van de Achterhoek. Rond Zelhem zijn prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet. Het langeafstandswandelpad het Pieterpad loopt bijvoorbeeld door Zelhem.


Het Boelekeerlspad is een wandelpad van 5,5
km door bos, heide, moeras, grasland, akkers en langs open water. Het Boelekeerlspad voert door oude en nieuwe natuur in de omgeving van de Heidenhoekse vloed.  
Om dit pad vanaf Zelhem te bereiken is een aantrekkelijke route van 11 km aangelegd. Deze voert je naar het Boelekeerlspad en weer terug. Als je in Zelhem
begint is de totale route 17 km.  

Boelekeerlspad lopen vanaf vakantiewoning in Zelhem

Informatiepunt in Zelhem

Toeristisch Informatie Punt (TIP) Zelhem
Smidsstraat 9
7021 AB Zelhem
www.tipzelhem.nl
Openingstijden:
Maandag en vrijdag: 13.00 – 16.00
Di, wo, do, zaterdag: 10.00 uur – 15.00 uur
Zondag: Gesloten