Zwembaden

Lekker een dag in het zwembad vertoeven? In de Achterhoek vind je meer dan genoeg mogelijkheden. We zetten de leukste voor je op een rijtje. In Ruurlo is zwembad De Meene gevestigd. Hier vind je de dubbele wedstrijdglijbaan mét tijdwaarneming. Deze glijbaan is maar liefst 16 meter hoog en 60 meter lang. Je kan er dus met twee personen tegelijk naar beneden glijden. Daag je vrienden dus uit voor een echte “glij-wedstrijd”. Er worden zelfs af en toe door het personeel heuse wedstrijdengeorganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Wij voelen een uitdaging aankomen!

In Zelhem zit het overdekte zwembad de Brink. Hier kun je terecht voor recreatief zwemmen, oftewel vrij zwemmen, spelen in het water en lekker van de glijbaan af. Ze hebben een grote glijbaan, een heerlijke whirlpool om in te ontspannen en een peuterbadje met leuke speeltjes. Met water temperaturen in het recreatie bad van 31°C en in het peuterbadje 34°C is het dus heerlijk! Op zondagochtend spannen ze een lengtelijn in het 20-meterbad, zodat je prima baantjes kunt zwemmen om aan je conditie te werken.

In Hengelo vind je zwembad het Elderink. Hier kun je met je kleintjes goed terecht in het peuterbad. In het ondiepe bad vind je de grootste glijbaan van de Achterhoek, van zo’n 65 meter lang. Daarnaast hebben ze een wedstrijdbad met twee springplanken, met verschillende hoogtes. In de zonneweide kun je lekker beachvolleyballen, vind je een grote zandbak en kunnen de kids zich vermaken op het grote springkussen. Of wat dacht je van spelletjes zoals tafeltennis, reuzendamspel en mens-erger-je-niet? Een hele dag vermaak onder een dak in Hengelo!

In Skyzone Rozengaarde kun je een frisse duik nemen in het zwembad. Maar daarnaast hebben ze ook heel veel andere uitdagende activiteiten zoals springen op de trampolinearena Superjump, een klauterkasteel of voetballen in de Speedsoccer Arena.

Voor alle zwembaden geldt: Check voor je bezoek de actuele openingstijden op de website om teleurstellingen te voorkomen.